Intervju: Magnus på Riksbyggen

Vi träffade Magnus häromdagen, drifttekniker på Elins Esplanad. Magnus är anställd av Riksbyggen som i sin tur förvaltar Elins Esplanad och sköter drift och underhåll för köpcentrat och alla butiker.

Processed with VSCO with f2 preset

Hej Magnus! Kul att träffa dig! Vad har du för bakgrund?

Svar: Hej! Jag är VVS-montör i grund och botten. För Riksbyggen och Elins Esplanad har jag jobbat sedan april i år, så jag är ganska ny. 

Vad innebär det att förvalta Elins Esplanad? 

Svar: Vi ser över alla ventilationer, undercentraler, varmvatten och ja, helt enkelt underhåller driften för hela köpcentrat och alla butiker. Sen jobbar vi mycket förebyggande också.

Processed with VSCO with f2 preset

Hur ser en vanlig dag ut?

Svar: Jag ser bland annat över alla aggregat. Jag lyssnar mycket. Lyssnar efter ljud och tjut som inte ska finnas där och hur ventilerna rör sig. Med tiden lär man sig hur det INTE ska låta. Sen hade vi exempelvis ett filterbyte häromveckan. Filter har man för att rena luften som kommer in utifrån, vi vill ju inte ha in smutsig luft i en butik. Att byta filter är även en energibesparing då fläktarna inte behöver ha samma snabba hastighet när dessa är rena. Så det är en viktig grej vi gör.

Processed with VSCO with f2 preset
 
Processed with VSCO with f2 preset

Vilken är den största utmaningen med ditt jobb? 
Svar: Att göra våra kunder nöjda, vilket alltid är vårt mål. I en butik till exempel kan det handla om att det är för kallt eller för varmt eller att det blåser för mycket. Då är det oss dom felanmäler det till. Det är en utmaning att rätta till och göra så att kunden trivs och är nöjd.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Svar: Det roligaste är att träffa alla våra kunder. Helt klart. Jag trivs jättebra med mitt jobb!

2

One thought on “Intervju: Magnus på Riksbyggen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>