2018 – nu bygger vi ut!

Första veckan på 2018 är här och nu drar vi igång vår expansion av Elins Esplanad! De är sannerligen spännande tider som ligger framför oss. Fas ett av expansionen startar nu i dagarna och innefattar ombyggnationen av Sibas gamla lokaler. Här ska förberedas för sex nya hyresgäster som bland annat verkar inom mode, mat och service.

Vi vet att ni är många som är nyfikna och passade därför på att ställa några frågor till Albert Aguilar, centrumchef, och Christina Löfgren, centrumledare här på Elins Esplanad.

Nu drar utbyggnationen av Elins Esplanad igång. Hur har man tänkt kring de nya butikerna? 

– För oss är det viktigt att de nya aktörerna ska komplettera de befintliga och att våra besökare får ett ännu bredare utbud. Exakt vilka de nya aktörerna är ännu hemligt berättar Albert.

v4 preset
Sibas gamla lokaler ska till sommaren inhysa sex nya hyresgäster, en galleriagång samt en ny provisorisk entré. 

Kan ni berätta mer hur byggnadsprocessen i fas ett ser ut?

– Först ska lokalen anpassas för nya hyresgäster, vilket tar ett par månader. Det ska rivas samt byggas galleriagång ooch en ny provisorisk entré. I vår tar sedan de nya hyresgästerna över ansvaret för att själva anpassa sina butiker. Det kan ta lite olika tid beroende på hyresgästerna, så vi kan inte säga exakt datum för öppning ännu, men vi hoppas att allt ska vara klart till sommaren.

Spännande! Vad kommer våra besökare se för skillnad redan nu?

– Det första som händer är att vi sätter upp en vägg för Sibas gamla lokaler. Detta innebär att vårt populära lekrum kommer att försvinna. Vi kommer dock flytta ut delar av den lekutrustning som finns ut i galleriagången så lekmöjligheterna försvinner inte helt. På sikt är planen och ambitionen givetvis att ha ett nytt lekrum här på Elins Esplanad. Det sker isåfall i samband med ombyggnationsfas två, berättar Christina.


Lekyta utanför BR Leksaker.

Kan ni berätta mer om fas två?

– Det är ett arbete som ligger längre fram i tiden, men som är i gång redan nu i form av detaljplan och byggtillstånd. Fas två innefattar en utbyggnation av gallerian på parkeringen vid norra entrén där ytterligare nya hyresgäster kommer. Här flyttas den entré vi nu bygger i fas ett och galleriagången byggs ihop med den befintliga. Vi kommer även riva Elgiganten och Icas gamla lokaler och bygga nya parkerngsytor där så parkeringarna blir inte färre runt gallerian.

 

Händer det något i de äldre delarna av Elins Esplanad under ombyggnationen?

– Vi får en helt ny inomhusmiljö i hela gallerian. Känslan i esplanaden ska bli fräschare, mysigare och mer levande. Vi har redan nu har fått förslag på hur det kan komma att se ut – och vi gillar vad vi ser. Det här kommer bli toppen!


Utkast på ny inomhusmiljö. Ljusa material som bandas med färg, metall och växtlighet. 

Det ser fantastiskt ut. Vi ser fram emot en spännande framtid här på Elins Esplanad. Ni kommer givetvis att hållas uppdaterade under hela byggprocessen – både här på bloggen och i våra sociala kanaler. Så för att inte missa något – häng med oss på Facebook och Instagram!

11

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>