Internationella kvinnodagen på Elins Eslanad

Idag är det 8 mars vilket ni säkert vet är internationella kvinnodagen. Internationella kvinnodagen syftar till att uppmärksamma ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. En viktig dag och en viktig fråga tycker vi.

Förutom frågor om jämställdhet mellan män och kvinnor i allmänhet är frågor kring kvinnors situation i arbetslivet viktigt. Fortfarande är det så att fördelningen av positioner i ledande roll på arbetsplatser runt om i Sverige är skev och att män innehar flest chefspositioner. Därför är vi på Elins Esplanad mycket glada över att kunna säga att 20 av 27 butikschefer på esplanaden är kvinnor. Så grymt!

På bilden ser vi några av våra duktiga butikschefer –  Sirkka, Frida, Jennie, Jenny och Karin.

Vi passade på att ställa några peppiga frågor till butikscheferna dagen till ära!

Frida Christiansson, butikschef Gina Tricot

Vad skulle du vilja säga till ditt 15-åriga jag? 
Svar: Följ din magkänsla!

Vilken kvinna inspireras du av? 
Svar: Min mormor. Hon är ALLTID positiv och äger förmågan att se det stora i det lilla. I år fyller hon 92 år men planerar fortfarande långsiktigt, samtidigt som hon gläds åt varje dag. Hon lägger bara tid på sånt som är viktigt och struntar i resten. Mormor är väldigt närvarande och så vill jag också vara.


Sirkka Hagberg, butikschef Ica Maxi

Vad skulle du vilja säga till ditt 15-åriga jag?
Svar: Lyssna mer och var mer ödmjuk. Man kan inte allt när man är 15. Kunskap kommer av livserfarenhet.

Vilken kvinna inspireras du av?
Svar: Charlotte Kalla. Hon har passion för det hon gör och är målinriktad och fokuserad. Det tycker jag är väldigt inspirerande!


Jenny Lindström, butikschef H&M

Vad skulle du vilja säga till ditt 15-åriga jag?
Svar: Kom ihåg att du har rätt att känna vilken känsla du vill och gör sådant som gör dig lycklig!

Vilken kvinna inspireras du av?
Svar: Det är många. Dels alla underbara kvinnor jag har i förmånen att ha mitt liv som vänner. De berikar mitt liv med glädje, skratt och styrka och det är för mig det viktigaste grundstenarna att stå på. Jag inspireras även av min syster. Genom henne har jag lärt mig att vända alla motgångar till lärdomar och att varje dag är ny och oskriven dag med nya utmaningar att ta lärdom av.

 


Jennie Wallén, butikschef BR Leksaker

Vad skulle du vilja säga till ditt 15-åriga jag?
Svar: Jag var ganska så bekymmersfri när jag var 15 år, men om jag skulle ge mig själv ett råd skulle det vara att jag ska tro på mig själv och att jag kan mer än vad jag tror.

Vilken kvinna inspirerar dig? 
Svar: Min största förebild är min supermamma Ylva! Som alltid är SÅ glad, positiv och kreativ! Hon är inte rädd för att haka på nya saker eller stå upp för det hon tycker. Sen kan man fråga henne om vad som helst, hon är bättre är Google haha! Är jag hälften så ball som hon när jag är i hennes ålder så är jag nöjd.


Karin Karnell, butikschef Stadium

Vad skulle du vilja säga till ditt 15-åriga jag?
Svar: Ta mer lätt på saker. Allt löser sig och de är ingen idé att oroa sig i onödan.

Vilken kvinna inspirerar dig?
Svar:  Camilla Läckberg. Jag gillar att hon är stark men ändå kan visa sina svagheter. Jag tycker även det är väldigt inspirerande att se att hon jobbar hårt, tjänat bra och inte ber om ursäkt för det. En riktig powerkvinna!

Riktiga POWERKVINNOR är ni allihop, tillsammans med alla andra medarbetare på Elins Esplanad. Tack för inspirationen ni skänker oss dagligen!

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>