Inspiration: Frö-tider på Blomsterlandet

Snön har äntligen börjat försvinna och vi anar vår i horisonten. Inne på Blomsterlandet har det dock varit vår sedan länge med fröer, både för blomster och grönsaker, i långa rader. Du vet väl att du redan nu kan du börja så? Många blomsorter och grönsaker behöver längre tid för att hinna blomma och ge skörd därför kan det vara bra att så frön inomhus för att på så vis ha färdiga plantor att sätta ut när värmen kommer.

Hur gör man då? 1) Ordna något att plantera dina frön i. 2) Hitta en bra plats för din odling, gärna med mycket ljus. 3) Vattna, dock inte för mycket. Frön vill ha det fuktigt, men inte blött.

När plantorna har vuxit till sig är det dags att plantera om i en större kruka. Sätt gärna krukorna på ett fat eller en bricka som du vattnar på, så att rötterna söker sig neråt istället för att bara stanna uppe vid ytan.

Voilá! Snart har du massor med härliga plantor som du kan sätta ut i trädgården eller på balkongen när värmen väl kommer.

 

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

 

Källa: Blomsterlandet.se

Läs gärna mer på Blomsterlandets hemsida. Eller kika in på Blomsterlandet hos oss på Elins Esplanad för fler tips och trix. Välkomna!

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>