Tre solskyddstips från Apotek Hjärtat

Nu när sommaren är här på riktigt och solen lyser stark är det hög tid att införskaffa solskydd. SPF är viktiga grejer vänner! På Apotek Hjärtat finns solskydd för alla hudtyper och åldrar. Vi kikade in i butiken för att kolla utbudet och fick tre bra solskyddstips på vägen.

Tips ett: Välj alltid en högre faktor än du tror!
Det är bra att börja med en hög SPF såhär när huden är ovan vid solen. Solen är stark även i Sverige att att att välja minst SPF 30 är toppen!

Tips två: Ta alltid rikligt med kräm!
Visste ni att faktorn som står på flaskan endast uppnås om du tar en handfull kräm. Nej, det är inte många som vet och kommer därför sällan upp i det skydd som står på flaskan. Så mycket kräm ska det vara! :)

Tips tre: Smörj ofta!
Det är viktigt att tänka på att smörja sig en stund innan du går ut i solen. Är du sedan aktiv under dagen och kanske badar mycket är det bra att ha som vana att bättra på skyddet regelbundet, kanske med några timmars mellanrum. Kikar du på flaskan så står det hur pass vattenresistent ditt solskydd är.


Apotek Hjärtats medarbetare här på Elins Esplanad är superduktiga på det här med solskydd och hudvård. Välkommen in för att be om hjälp, råd och spana in butikens sortiment. Vi lovar att du kommer härifrån väl kittad för sommarens alla soliga äventyr och upptåg! :) 

 

1

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>