Intervju: Jenny Espresso House

Vi träffade Jenny häromveckan, butikschef på Espresso House, och bad henne berätta mer om sitt jobb, vad hon ser fram emot under året och vad hon helst fikar :)

Hej Jenny! Och välkommen till Elins Esplanad! Hur har de första månaderna i gallerian varit?

Svar: Hej! Första tiden här på Elins Esplanad har varit jättebra! Vi har känt oss så välkomna av både anställda i gallerian och av gäster som besöker Elins Esplanad. Vi har fått massor av positiva reaktioner och det glädjer oss!

 
Vad är det bästa med Elins Esplanad enligt dig?
Svar: Jag gillar att det är så mycket positiv energi i huset. Vi träffar många personer varje dag och alla har ett leende på läpparna! Jag gillar också att huset är på ett plan då det underlättar för barnvagnar, rullstolar, rullatorer och så vidare. Det finns bra parkeringsmöjligheter också! 

Du är butikschef på Espresso House – berätta mer om ert café. Vilken känsla vill ni förmedla?
Svar: Vi vill att alla ska känna sig som hemma hos oss. Att man kan ta en fika ensam med en hög skolarbete eller att ta komma hit med kompisar eller familjen. Vi vill bjuda på en mysig och hemtrevlig miljö. 

Beskriv en vanlig arbetsdag för dig på Espresso House?
Svar: Vi startar vår arbetsdag i beredningen där vi tillagar dagens mackor och sallader. Sen springer tiden iväg, haha! Vi träffar många gäster både under frukost, lunch och på fika. När vi inte står i kassan eller vid espressomaskinen så finns det massor att göra. Det är viktigt för oss att alltid ha det rent och snyggt i vårt café, även bland utrymmena baktill som gästerna inte ser. Dagarna kan vara väldigt olika varandra och vi måste vara flexibla och kunna planera och prioritera. På helgerna brukar vi ha mer att göra och då använder vi oss av stationsindelningar. Två personer har ansvar över kassorna, två personer har ansvar över kaffet, två personer i disken och en som överblickar om något behöver fyllas på eller hjälpas till med. Det är starka rutiner och strukturer som hjälper oss att lyckas, men framförallt att vi har roligt tillsammans på jobbet! 

Vad ser du fram emot under året?
Svar: Jag ser fram emot att fortsätta utvecklas tillsammans med mina kollegor. Jag glömmer ibland av att många fortfarande är ganska nya på jobbet, för alla är så fantastiskt duktiga! Men vi kan alltid fortsätta att utvecklas och bli ännu bättre! Några ska iväg på ekonomi och ledarskapsutbildningar i Göteborg. Det är alltid roligt att lära sig något nytt och att lära av varandra.

Vad väljer du själv när du ska fika/äta?
Svar: Många gäster har svårt att bestämma sig när de ska fika hos oss, och jag förstår dem haha. Det ÄR svårt att välja! Men när jag själv är gäst på något av våra caféer så brukar det efter några minuters betänketid sluta med en hasselnötscheesecake och en bryggkaffe! 

Slutligen, vilken är din bästa känsla?
Svar: Glädje såklart! Och det är även det som är det bästa med mitt arbete. Att tillsammans med mitt härliga team och alla gäster som besöker oss ha roligt och skratta tillsammans. Ett gott skratt förlänger livet sägs det.

Tack Jenny!

2

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>