Hållbart jeansfokus på Lindex

Lindex har just nu stort jeansfokus i butiken. Det känns på något vis självklart – för nämn en bättre höstbralla än ett par nya, välsittande jeans.

Emma på Lindex ger tips och råd kring jeansinköp

Ännu bättre är det såklart om jeansen även är snälla mot miljön . Emma på Lindex, berättar för oss att Lindex de senaste ren jobbat stenhårt med hållbarhetsfrågor i jeanstillverkningen.

– Alla våra jeans är tillverkade i Better Denim. Better Denim är ett denimtyg som är tillverkade av mer hållbara material med mer hållbara tvätt- och infärgningsprocesser. Till Better Denim används återvunnen bomull och polyester samt ekologisk bomull. Dessutom används bara 85% mindre vatten till tillverkningen och 70% mindre energi. Toppen tycker vi på Lindex!

För att underlätta har LIndex namngivit sina sex olika jeansmodeller för att det ska vara lätt att hitta en byxa som passar dig

Men det är inte bara tillverkningsprocessen som är viktig för hållbarheten . Köper du ett par jeans som sitter bra och bekvämt är det ett plagg som kan hänga med länge i garderoben.

För att hitta en modell som passar din kropp har Lindex gett sina sex jeansmodeller namn så du enkelt kan hitta den modell som passar dig bäst – i olika utföranden och färger. Smart!

Välkommen till Lindex på Elins Esplanad för att spana in utbudet!
0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>