Intervju: Peter på Cervera

Som vi har berättade tidigare är Cervera nominerade till Årets Butik på Näringslivsgalan den 10 oktober. Vi fick en intervju med butikschef Peter.

Hej Peter! Grattis! Hur känns det?

Svar: Hej! Det känns såklart jättekul! 

Varför tror du att ni på Cervera är nominerade? 

Svar: Hm… Kanske är det vårt långsiktiga arbete och att vi har hållit stilen i 15 år. Vi har samma målsättning då som nu. Sen tror jag att många kunder kommer ihåg oss för våra paketinslagningar, vilket är en service vi gärna vill ge. Jag tror också att det är för att vi har ett tydligt utbud. Vi erbjuder glas, porslin, köksartiklar, presenter och design.

Hur kom det sig att du startade Cervera?

Svar: Jag startade här i Skövde 2005. Innan hade jag Cervera i Lidköping och såg potentialen i grannstaden. Jag letade lokal och till slut dök den upp. Då var Elins Esplanad M-klädhuset. 2008 blev det Elins Elins Esplanad.

Är det något särskilt du är extra stolt över kring ditt arbete med butiken? 

Svar: Just nu är jag väldigt stolt över att det händer mycket i butiken trots att jag inte alltid är på plats. Jag har många anställda och allt rullar på. Mitt mål har alltid varit att jag egentligen inte ska behövas. Jag har sagt det på skoj och vi skämtar om det men så är det. Som chef ska jag inte vara med och peta i allt, men det är lätt att man vill det som entreprenör. 

Vad är roligast med ditt arbete?

Svar: Som företagare och entreprenör så är det roligaste såklart att se företaget växa. Att plantera ett frö och se hur det blir ett äpple eller en apelsin eller vad det nu kan vara, haha. Omsättning och lönsamhet och hela den utvecklingen, det måste vara målet. Att våga se till att företaget är lönsamt. Det är självklart roligt att möta kunder och leverantören. Men det är farligt om jag glömmer bort kronor och ören. Min personal litar på att jag har koll på ekonomin. Omsättningen är dessutom kvitto på att vi gör bra saker.

Hur ser du på framtiden? 

Svar: Att alltid hitta det sortiment som våra kunder vill ha.

Tack Peter och stort grattis till nomineringen!

1

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>