Hårtrender med Nikita Hair

Vi har pratat hårtrender med Christine på Nikia Hair. Vad är det som gäller i frisyrväg i vår?

Hej Christine! Vad är det för hårtrender som gäller i vår?

Svar: Hej! I år är det kaxiga pager som gäller. Håret ska gärna vara en bit ovanför axlarna, i linje med käken. De längre håren ser vi försvinna. Sen är den ”o-stylade” frisyren modern. Du ska inte ha en rak bena, men gärna slarviga lockar och kanske luggen dragen slarvigt åt sidan.

Spännande! Vilka hårfärger är det som gäller?

Svar: Färgerna är som vanligt säsongsbetonade skulle jag säga. I höstas såg vi mycket gula toner men nu går vi mot våren och då ser vi ljusare inslag och slingor med kalla toner. Även de med mörka hår ljusar upp nyanserna några steg. Sen kan jag nämna trenden ”money piece” där man har ett ljusare parti i fram på håret.

En så kallad money piece. Bildkälla: Hairologist

Vad efterfrågar man som kund när man kommer till er?

Svar: Ofta kommer man hit om man vill ha en uppfräschning eller en stor förändring, man vill att det ska hända något. Vi får ofta fria händer vilket är roligt. Framförallt nu efter årsskiftet då många tänker nytt år nytt hår, haha. Jag brukar föreslå att kapa längder, som sagt pagen är stor i vår.

Kommer kunder in och vill ha samma frisyr om olika kändisar?

Svar: Nä inte kändisar direkt, men många har googlat olika inspirationsbilder. Det är bra för då får vi en uppfattning om vad de vill ha för frisyr. Sen ska man ha i åtanke att det ofta ligger mycket styling bakom den där snygga frisyren på bilden som man har hittat på nätet. Det kan vara fem personer som fixat modellen på bilderna. Vissa frisyrer kräver mycket jobb och det ska man ha med sig. För oss är det viktigt att våga vara ärlig mot våra kunder vilka frisyrer som kommer att fungera i längden. Det handlar om vad du har för hårtyp och hur mycket jobb du är beredd att lägga på styling. Många är tacksamma att man är ärlig och rak.

Vad är det för frisyrer som gället på killar i vår?

Svar: Efter sommaren förra året kom Back street boys-frisyren tillbaka. Det vill säga mittbena. Många ungdomarna kommer in med en bild på Nick Carter. Artisten Theoz är förebilden för de yngre killarna. Vad gäller äldre killar är det fortfarande den klassiska frisyren som gäller med kort på sidorna och mer längd upp till.

Vilka är dina tre bästa tips för att sköta om sitt hår på bästa sätt?

  1. Vård. Allting börjar i schamponeringen. Hitta rätt schampo och balsam för ditt hår. Kommer du hit har du möjlighet att känna på ditt hår och kolla din hårbotten och skräddarsy vad du ska du.
  2. Att hitta rätt produkter efter att du har tvättat håret. Vårdande kräm med värmeskydd i är ofta optimalt. Det är en ”latmask”-produkt brukar vi skoja, för du behöver bara en tub.
  3. Våga använda fönen! Många är rädd för värmeverktyg. Men har du en bra produkt i håret innan så är det ingen fara att föna. Du får finare yta på dina strån om du fönar.

Tack Christine!

Välkomna att boka tid på Nikita Hair.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>